Over mij


Ashley Tran (29) is een fiscalist die stiekem droomt haar eigen restaurant te openen. Op advies van haar ouders is zij gaan studeren en heeft geen koksopleiding gevolgd. Ze heeft nooit spijt gehad van deze keuze. Ze heeft haar ouders trots gemaakt met een Hbo-diploma en ze heeft een erg leuke baan bij het Belastingkantoor in Hoofddorp. In haar vrije tijd reist ze. Erg veel. Van de 100 grootste steden in de wereld heeft zij er inmiddels ruim 25 bezocht. Haar focus ligt hierbij op Azië, Europa en Amerika.

December 2017 veranderde haar leven. Masterchef Nederland diende zich aan en Ashley werd geselecteerd voor de eerste selectieronde. Na een uitgebreide selectieprocedure is zij uit een paar honderd aanmeldingen gekozen in de top 20 beste thuiskoks van Nederland. De juryleden van Masterchef Nederland hebben haar al erkenning gegeven voor het koken en complimenteerde haar met haar talent voor smaak en smaakontwikkeling.

Inmiddels zijn alle 18 afleveringen opgenomen en is Ashley weer aan het werk als fiscalist. Haar avontuur bij Masterchef Nederland 2018 heeft wel haar passie voor koken weer aangewakkerd. Dit heeft ertoe geleid dat ze haar eigen cateringbedrijf is begonnen. Als thuis-kok kunnen zowel particulieren als bedrijven haar inhuren om de catering te verzorgen of op locatie te koken. Haar eerste lunch voor 25 personen is een feit en offerte voor een grote bruiloft is al de deur uit.

Maar ze zit niet stil. In haar vrije tijd loopt ze stage in de sterrenkeuken van een van de juryleden van Masterchef. Daarnaast heeft ze restaurant Noma, 1e in de ranglijst World 50 Best Restaurants, aanschreven om hier begin 2019 stage te kunnen lopen. Fingers crossed!

Ashley’s droom blijft een eigen restaurant te open in de omgeving. Een restaurant wat voor iedereen toegankelijk is. In haar keuken wil ze de diverse eetculturen die ze heeft ervaren samenbrengen. Haar vele reizen gebruikt ze hierbij als grootste bron van inspiratie. Op haar kaart komen creatieve gerechten te staan, die geïnspireerd zijn door haar vele reizen. Een Westerse keuken met verse producten die de Aziatische smaken ontmoeten. Haar visie is om lekker eten op tafel neer te kunnen zetten waar iedereen met een grote glimlach van kan genieten, alleen, met z’n tweeën of met een gezelschap. Koken met passie en liefde, de smaak toevoegen waar zij mee is opgegroeid en bekend mee is. In haar restaurant is ‘good food happiness on the table’.

Op deze website kun je hier terecht voor informatie over haar cateringservice en MC pop-up restaurant met Robbert en Stella. Wil je een reservering plaatsen of een aanvraag doen voor een catering service is dat vanaf nu mogelijk!